Topic: AOMEI Backupper Standard  (Read 31836 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #100 on: December 13, 2016, 06:47:22 PM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
Where can i download the latest script?

Thanks :thumbsup: :grin:

http://yomi.cwcodes.net/
Yomi/AppY/HD Tasks
 :scooter:

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #101 on: April 04, 2017, 02:29:45 AM »

clsven

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 21
May I ask when when this plugin is updated to the newest AoMei Backupper v4.0.3(std)?

Thank you
Claudia

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #102 on: April 05, 2017, 08:33:15 PM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
May I ask when when this plugin is updated to the newest AoMei Backupper v4.0.3(std)?

Thank you
Claudia
I check mine out and it works with AoMei Backupper v4.0.3
http://yomi.cwcodes.net/Yomi/AppY/HD%20Tasks/AOMEI_Backupper_Stand_Pro.script

Not all plugins need to be changed if small version updates are applied

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #103 on: April 06, 2017, 06:48:31 AM »

pstein

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Jan 2017
  • Posts: 27
@Prz42:

Sorry, what do you mean with "check out"?
I enabled "AOMEI Backupper Standard" in

AppY/HD Tasks

and re-generated Win10PESE project again but resulting ISO contains still only v4.0.2

Can I simply download "Backupper.exe" setup file through browser from Aomei Website and put it in directory

Workbench\Common\Aomei Backupper\

?
Why does the download file has a size and of 85 MB while the existing (v4.0.2) only approx. 42 MB?

Claudia
« Last Edit: April 06, 2017, 06:49:16 AM by pstein »

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #104 on: April 07, 2017, 11:54:46 AM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
Hit the Purge Cache button
Hit the Download button
Run green arrow
Check the exe properties in Target Folder
(Target\Win10PESE\Programs\AOMEI Backupper\Backupper.exe)

Hopefully that resolves your problem.

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #105 on: April 08, 2017, 09:08:55 PM »

clsven

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 21
Ok, thank you.
I did it exactly as you suggested.

Remark: The folder "Target\Win10PESE\Programs\AOMEI Backupper" does NOT exist.
I guess you mean "Workbench\Common\Aomei Backupper"

And yes the properties of Backupper.exe over there shows v4.0.3
So it seems that the newest version is successfully downloaded.
Although it has only a size of ~42 MB
When I download the newest version manually from WebPage it has a size of ~ 85 MB
This is strange.

When I generate the whole ISO then WinBuilder stops at the execution of AoMei Backupper script with a prompt "Build stopped due to an error".

The Log pane show afterwards

CopyOrExpand - Failed to copy [%BaseDir%\Temp\Win10PESE\TempExtractFolder\AOMEI Backupper\AOMEI Backupper\vcomp,1.dl_] to: [%BaseDir%\Temp\Win10PESE\TempExtractFolder\AOMEI Backupper\AOMEI Backupper\vcomp.dll]: The system cannot find the file specified.

See attached snapshot

And yes, if I go to

Temp\Win10PESE\TempExtractFolder\AOMEI Backupper\AOMEI Backupper\

then there is no vcomp.dll.
If I compare it to another Aomei Backupper installation folder (for the separate external installation) then there is such a file.

It seems to me that WinBuilder does NOT extract completely the package.
Alternatively there are heavy differences between 64bit Win 7 (my host system) and 32bit Win10 (Winbuilder Target system)

Any other ideas to resolve this issue?

Claudia


Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #106 on: April 09, 2017, 05:56:05 AM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
I check mine out and it works with AoMei Backupper v4.0.3
http://yomi.cwcodes.net/Yomi/AppY/HD%20Tasks/AOMEI_Backupper_Stand_Pro.script

Not all plugins need to be changed if small version updates are applied
You are not using my plugin, so the failed to copy I can't reply to.
The difference in the size of the download is you are downloading the full version
and the plugin is downloading the minimized version.

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #107 on: April 09, 2017, 09:23:43 PM »

Lancelot

  • Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 7171
Hi clsven,

to download Prz42 plugin, use :

\Downloads\AppYGS\HD Tasks\A0MEI Backupper Standard & Pro

ref:
Adding 3rd party plugins: \Downloads\ - MyPlugins_Direct - Yomi
http://theoven.org/index.php?topic=1208.0

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #108 on: April 13, 2017, 06:51:06 PM »

clsven

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 21
to download Prz42 plugin, use :

\Downloads\AppYGS\HD Tasks\A0MEI Backupper Standard & Pro

THIS was the key information. It works now. Thank you

:-)

However the automatic retrieval of the newest software version seems not to work for every plugin.

Although I download+refreshed plugin for "MiniTool Partition Wizard Free" it is still the (old) version v9.1
The newest available version is v10.2.1

Is there a way to find out (beside trial & error) if download+refresh will retrieve the newest version?

Claudia


Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #109 on: April 13, 2017, 08:54:37 PM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431

However the automatic retrieval of the newest software version seems not to work for every plugin.

Although I download+refreshed plugin for "MiniTool Partition Wizard Free" it is still the (old) version v9.1
The newest available version is v10.2.1

Is there a way to find out (beside trial & error) if download+refresh will retrieve the newest version?

Claudia
Normally you will find it in the download plugin description
(x86/x64 v9.0.1.0) Plugin Adds MiniTool Partition Wizard Free.
It also shows version 1  (So if you downloaded v.1) then you know it is the same version that you have.
That plugin was created by KYHI in 2016.01.25

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #110 on: June 04, 2017, 07:06:20 AM »

clsven

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 21
I have to revert to this thread.

As suggested previously I downloaded and refreshed Aomei Backupper Standard & pro Plugin.
Afterwards I enabled "Aomei Backupper Standard & Pro in

AppY/HD Tasks

This way I could successfully use the plugin originally written for Backupper 4.0.2.0 for the newer v4.0.3.0.

As you may have noticed a new version 4.0.4 of Aomei Backupper was released with important bug fixes:
http://www.aomeitech.com/download.html

Therefore I would like to use this new version.

According to the previous upgrade procedure I did it the same way now.

But much to my surprise there was NO update from current v4.0.3 to v4.0.4 but even worse a downgrade back to v4.0.2.0!

Why?

Is there another workaround?

Can I somehow download manually the installation package for v4.0.4 and put it (where exactly) into Win10PE directory tree?

Where can I find out the exact download link which the Aomei Backupper uses?

Thank you
Claudia

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #111 on: June 04, 2017, 12:59:46 PM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
All I had to do is hit Purge Cache and then hit Download. As you can see it shows Version 4.0.4.0
http://theoven.org/index.php?topic=1296.msg23503#msg23503
ila_rendered
« Last Edit: June 04, 2017, 01:17:14 PM by Prz42 »

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #112 on: June 06, 2017, 12:00:27 AM »

clsven

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 21
Thank you.
I did already a purge.

Interestingly the new version appeared ONLY after a full build-run.

I thought update+refresh+purge would be sufficient.

Ok, next time I know
Thank you anyway
Claudia

Re: AOMEI Backupper Standard
« Reply #113 on: July 23, 2017, 02:45:34 AM »

clsven

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 21
I have to revert to this thread again.

Today I wanted to use the Aomei Backupper Tool again.
After booting and starting Aomei Backupper from USB Stick I was prompted to enter a registration key version.
The evaluation version seems to be over.
For me the "Standard" version would be sufficient (which is free and requires actually NO serial key).

In AppY--->HD Tasks--->AOMEI Backupper Standard & Pro    (version v28)
I selected from the DropDown the entry "Standard Version".

And yes after build of all and bootup and start of AOMEI the upper left corner shows
"AOMEI Backupper Standard" but the serial key is prompted anyway.

When I start Aomei Backupper Standard as a stand-alone Tool from a separate DVD I am NOT prompted
and backups work fine.

So it seems to me that the Win10PE built procedure does not successfully recognize that only the "Standard Version" is installed and copies some "pro Version" components are copied into final ISO as well. This in turn causes Aomei Backupper to show a serial key prompt.

How can we solve this issue?

Be aware that I need the most current (!!!) Aomei Backupper Standard version 4.0.4
and not an older one like in the other plugin "Aomei Backupper Standard"

Thank you
Claudia



« Last Edit: July 23, 2017, 05:24:43 AM by clsven »

 

Powered by EzPortal