Topic: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts  (Read 2733 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« on: September 03, 2015, 06:54:44 AM »

JonF

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2011
  • Posts: 286
Long story, but now I'm building on Win10 x64 with UAC off and WinBuilder 077 RC2.  I can't get anything to work.

I downloaded a fresh copy of Gena, shared scripts, turned off all apps except one of mine that I really need to work, turned off lots of other stuff, and pointed to the XP folder I've been using as a source for years.

When I boot in Virtual Box, I get three error messages and then a desktop containing only two Windows Explorer shortcuts (jonf on Gena and My Network Places. WimBoot and CD Boot give the same results.

The one app I added is there and can be run from Explorer, but there aren't any shortcuts to it.  There is no RAMdrive.

I have the default settings in RAMDrive PE; Always Create, B, 50%, blah blah blah.

I selected debug log and got two logs attached.


Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #1 on: September 03, 2015, 07:43:20 PM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
Hi JonF,

On a clean folder, I just tested default Gena with all default plugins,
  both create iso and wimboot (only added required files).
    both worked nicely here.

my hostos Win8.1 ...

:turtle:

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #2 on: September 10, 2015, 07:14:13 AM »

JonF

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2011
  • Posts: 286
I did that too, in Windows 10. AS I said, it did not work.

Has anyone successfully build Gena on Win10?

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #3 on: September 16, 2015, 08:14:57 PM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
Hi JonF,

There seems similar problem with Win10PESE on Win10Host
http://theoven.org/index.php?topic=1405

I don't have Win10 host around for now....

and reminding ??? at http://theoven.org/index.php?topic=1378.msg16028#msg16028

:turtle:

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #4 on: September 17, 2015, 01:14:46 AM »

JonF

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2011
  • Posts: 286
I've been really busy and haven't reported in...

I downloaded another fresh copy of both and Gena and Win10 are now working.

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #5 on: September 19, 2015, 02:23:29 AM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
Thanks for the update.  :cheers:

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #6 on: October 20, 2015, 08:55:53 PM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
Hi JonF,

I just updated to Win10,
re confirming you, Gena builds nicely on Windows 10  :thumbsup:

:turtle:

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #7 on: October 26, 2015, 02:17:02 AM »

JonF

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2011
  • Posts: 286
I can build everything but Gena Wimboot.  The RAMdisk isn't created; the first thing that shows up is "could not load file from RAMdisk".

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #8 on: October 26, 2015, 10:25:42 PM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
Gena Wimboot still works nice here on win10 host

ila_rendered

following other topic
http://theoven.org/index.php?topic=1378

I am sure you miss small things again,
 especially by not updating via Utils\Update XXX Exact and Secure

Well, if you don't not update (synchronize) your projects with server,
 and if you don't follow instructions,
   there is nothing to do....
« Last Edit: October 26, 2015, 10:33:32 PM by Lancelot »

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #9 on: October 27, 2015, 02:07:57 AM »

JonF

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2011
  • Posts: 286
I've lost count if the number of times I've downloaded the entire project in recent months.

I update regularly.

If I'm missing small things, it's because they are not documented.

Please repeat the instructions I'm not following.

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #10 on: October 27, 2015, 03:01:40 AM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
Other topic says you need to update ;)
 Since you can not follow much simpler instruction on other topic,
 What is hapening there and what you report is not reliable to me...

If I'm missing small things, it's because they are not documented.

I did what I instruct you:
Av disabled
Put Gena default from server to new folder D:\TheOven
Update with Utils\Update Gena (Exact and Secure)
Select winboot
Provide wimboot files documented on wimboot interface
Big blue
All fine, Above picture....

 I can not know where end user do different other than following this simple instruction,
 Still, as you know, when reported, I put pre cautions to end user misusage to plugins..
    Let me know when you figure out where you did different.
 
 Since other topic is easier to follow your result,
 Better first you fix thing on other topic..
  This is alsı another reply to your "why" question,
    Every small step shows another missing on your side,
     Other topic shows you miss updating .....

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #11 on: October 27, 2015, 03:12:23 AM »

JonF

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2011
  • Posts: 286
I give up.

Re: Ramdrive not created, only Explorer shortcuts
« Reply #12 on: October 27, 2015, 03:17:02 AM »

Lancelot

  • Moderator, Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 6973
I give up.

 :thumbsup:

As I wrote, when you figure out your misusage in far future,
 Report,
   So I can put another pre caution to end user misusage ;)

I never give up :turtle:

 

Powered by EzPortal