Topic: Error with mounting source! (Install.wim)  (Read 2018 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Error with mounting source! (Install.wim)
« on: March 21, 2016, 07:01:46 AM »

newcoder

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: May 2013
  • Posts: 31
While trying to create a Win8.1PE, getting error "Error with mounting source! (Install.wim)"

But Win8.1 source is still present, path is correctly supplied... :confused:

How to solve this issue?

Thx + regards...

Quote
Run - Processed section [MakeDirectory] in file: [%BaseDir%\Projects\Win8.1SE\Build\0-preconfig.script]
 [Info] [// If not extracted wim folder - Mount and check that mounted successfully]
       [Success] IF - [no] is not equal to: [yes] evaluated string: [If,Not,%ExtractWimFolder%,Equal,Yes,Begin]
       Run - Processing section: [MountWin] From file: [%BaseDir%\Projects\Win8.1SE\Build\0-preconfig.script]
             [Info] [// Find Win already done in config Plugin]
             [Info] [//Run,%ScriptFile%,Find-Win]
             [Info] [//-]
             [Success] IniRead - [%BaseDir%\Projects\Win8.1SE\script.project] Section [IniVariables] Key [WIMIndex] to variable: [%WIMIndex%] with value [1]
                   [Success] IF - [imagex] is equal to: [imagex] evaluated string: [If,%WimTools%,Equal,ImageX,Begin]
                   [Info] Mounting Windows Win8.1 boot.wim with ImageX...
                   [Success] ShellExecute: [Hide] using: [%BaseDir%\Projects\Tools\Win8.1SE\X64\imagex.exe] with parameters: [/mount "K:\Test\win81-enterprise-eval\win81-32\sources\boot.wim" 2 "%BaseDir%\Mount\Win8.1SE\Source\BootWimSrc"]
                   [Info] ImageX mount boot.wim return : 2
                   [Info] [//-]
                   [Info] Mounting Windows Win8.1 install.wim (Index : 1 - EnterpriseEval) with ImageX...
                   [Success] ShellExecute: [Hide] using: [%BaseDir%\Projects\Tools\Win8.1SE\X64\imagex.exe] with parameters: [/mount "K:\Test\win81-enterprise-eval\win81-32\sources\install.wim" 1 "%BaseDir%\Mount\Win8.1SE\Source\InstallWimSrc"]
                   [Info] ImageX mount install.wim return : 2
             [Success] [End]
             [Info] [//-]
                   [Ignore] IF - [imagex] is not equal to: [wimutil] evaluated string: [If,%WimTools%,Equal,WimUtil,Begin]
                   [Skipped] [Echo,"Mounting Windows %OS% boot.wim with %WimTools%..."]
                   [Skipped] [IniRead,%projectdir%\script.project,IniVariables,ShowWimUtil,%ShowWimUtil%]
                   [Skipped] [ShellExecute,Hide,%WIMUTIL%,"/mount #$q%SourceDir%\sources\boot.wim#$q 2 #$q%BootSRC%#$q %ShowWimUtil%"]
                   [Skipped] [Echo,"%WimTools% mount boot.wim return : %ExitCode%"]
                   [Info] [//-]
                   [Skipped] [Echo,"Mounting Windows %OS% install.wim (Index : %WIMIndex% - %WIMEditionID%) with %WimTools%..."]
                   [Skipped] [ShellExecute,Hide,%WIMUTIL%,"/mount #$q%SourceDir%\sources\install.wim#$q %WIMIndex% #$q%InstallSRC%#$q %ShowWimUtil%"]
                   [Skipped] [Echo,"%WimTools% mount install.wim return : %ExitCode%"]
             [Ignore] [End]
       Run - Processed section [MountWin] in file: [%BaseDir%\Projects\Win8.1SE\Build\0-preconfig.script]
       Run - Processing section: [CheckMountInstallWim] From file: [%BaseDir%\Projects\Win8.1SE\Build\0-preconfig.script]
             [Success] IF - File does not exist: [%BaseDir%\Mount\Win8.1SE\Source\InstallWimSrc\Windows\explorer.exe] evaluated string: [If,Not,ExistFile,%Source_Win%\explorer.exe,Message,"Error with mounting source! (Install.wim)",ERROR]
             [Success] Message: Error with mounting source! (Install.wim)
             [Success] IF - File does not exist: [%BaseDir%\Mount\Win8.1SE\Source\InstallWimSrc\Windows\explorer.exe] evaluated string: [If,Not,ExistFile,%Source_Win%\explorer.exe,Halt,"Error with mounting source! (Install.wim)"]
            [Warning] Error with mounting source! (Install.wim)
       Run - Processed section [CheckMountInstallWim] in file: [%BaseDir%\Projects\Win8.1SE\Build\0-preconfig.script]
       [Clock] Script time: 7 seconds and 82 milliseconds

       [Done] Finished processing script: 0 - PreConfig
« Last Edit: March 21, 2016, 07:03:53 AM by newcoder »

Re: Error with mounting source! (Install.wim)
« Reply #1 on: March 21, 2016, 09:27:45 AM »

ChrisR

  • Moderator, Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2911
ImageX Error Codes 2 means a failure with Microsoft Wimgapi, wimmount.
Better to use "Utils\Extract wim folders" to avoid such error.

Re: Error with mounting source! (Install.wim)
« Reply #2 on: March 21, 2016, 10:35:07 AM »

JFX

  • Moderator, Code Baker
  • Sr. Chef
  • *****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
You can check the wimmount service in your registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WIMMount

If ImagePath points to a not existing location delete this entry.

Re: Error with mounting source! (Install.wim)
« Reply #3 on: March 21, 2016, 09:58:35 PM »

newcoder

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: May 2013
  • Posts: 31
If ImagePath points to a not existing location delete this entry.
Thx, this did solve my issue.
ChrisR: Thx for hint too
 :great:

Re: Error with mounting source! (Install.wim)
« Reply #4 on: March 22, 2016, 12:19:11 AM »

ChrisR

  • Moderator, Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2911
I added in Preconfig, the clean up of previous installs...
Thanks JFX  :thumbsup:

 

Powered by EzPortal