Topic: Acronis TrueImage 2018 - 2017 - 2016 Update 2  (Read 5859 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Acronis TrueImage 2018 - 2017 - 2016 Update 2
« on: April 28, 2016, 05:13:31 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2873
Plugin for Acronis TrueImage 2016 build 6559 + Plugin for ATI 2017  and 2018.
It is based on Kyhi Acronis TrueImage 2016 plugin, Interface reviewed  :thumbsup:

The Acronis Media Add-on is now included in the product installer and both 32, 64 bits WinPE versions are available  :thumbsup:
As noted by Atari: http://theoven.org/index.php?topic=1141.msg20156#msg20156
Or in changlog: http://www.acronis.com/en-us/support/updates/changes.html?p=37994

ila_rendered

ila_rendered

* Acronis_TrueImage_2016_2.7z (15.19 kB - downloaded 561 times.)

* Acronis_TrueImage_2017_ChrisR.7z (14.36 kB - downloaded 393 times.)

* Acronis_TrueImage_2018_ChrisR.7z (14.48 kB - downloaded 62 times.)
« Last Edit: September 09, 2017, 08:02:52 AM by ChrisR »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #1 on: April 28, 2016, 04:02:20 PM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
ChrisR,
If you want to do a little investigating > when SecureBoot is enabled in the BIOS
Snapman.sys pull an unsigned driver error and PE will not boot..

Error does not occur when SecureBoot is Disabled....

 

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #2 on: April 29, 2016, 12:37:32 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2873
Hi Kyhi,

I do not know why you got this error! I can not reproduce here, in my laptop, x64 UEFI,  SecureBoot is enabled.

ila_rendered

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #3 on: April 29, 2016, 02:01:59 AM »

Lancelot

  • Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 7186
Hi ChrisR,

added to servers with DU buttons

\Downloads\AppYGS\HD Tasks\Acronis TrueImage 2016 Update 2 (ChrisR)

=>
+ minor adjustment on RequireFileQ ( now works on Gena  :thumbsup: )
+ plugin page link
+ filename minor change
<=

you can now easily update with upload button  :great:

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #4 on: April 29, 2016, 04:20:28 PM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
Hi Kyhi,

I do not know why you got this error! I can not reproduce here, in my laptop, x64 UEFI,  SecureBoot is enabled.


Good Maybe that is now no longer an issue....
As it use to be...
ila_rendered

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #5 on: April 30, 2016, 02:08:19 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2873
No idea, why it is not like here :confused:

You know ATI2016 well, with your plugin for the previous version.
You can have a look at the plugin, it has not changed much.
The file list, drivers and regisry remained the same!!!

To test, you can try starting with your previous working version
and just replaced drivers files, system32 files and ATI program folder files.
Code: [Select]
TrueImage_2016_x64: auto_reactivate.bin,auto_reactivate64.bin,bootmenu.bin,bootwiz.bin,bootwiz32.efi,bootwiz64.efi,expat.dll,fox.dll,gen_bootmenu.bin,icu38.dll,icudt38.dll,kb_link.dll,libcrypto10.dll,libssl10.dll,msvcp120.dll,msvcr120.dll,oem_doc_source.dll,resource.dll,rpc_client.dll,thread_pool.dll,tib_api.dll,tib_mounter.dll,TrueImage.exe,TrueImage_starter.exe,ulxmlrpcpp.dll,vccorlib120.dll,
TrueImage_2016_x64\a43: 7z.dll,A43.exe,A43.ini,TextEditorPE.exe
System32: snapapi.dll, snapapint.dll, snapapint64.dll
System32\drivers: fltsrv.sys, snapman.sys

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #6 on: May 08, 2016, 09:10:21 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:11:50 PM by Atari800xl »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #7 on: May 09, 2016, 01:14:52 AM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
It was an older version of ATI that was pulling the error, some months ago,,
Have not tested the Newest Version of ATI..
Not sure if the error is still present or not (appears not by everybody else's testing)

I do not have access to my test PC, because I have been with my dad who has terminal cancer for the last 5 weeks..

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #8 on: May 14, 2016, 09:25:27 PM »

Venerence

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 46
It's worth noting that secure boot is not implemented correctly on many, many laptops (for example, most HPs will not correctly boot a signed copy of GRUB/syslinux, even though it's supposed to in the secure boot standard).

It could be that the problem is specific to whatever laptop you're trying to test it with.

Also cancer sucks.
« Last Edit: May 14, 2016, 09:25:45 PM by Venerence »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #9 on: May 14, 2016, 09:53:06 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:11:39 PM by Atari800xl »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #10 on: May 31, 2016, 05:12:12 AM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
AcronisTrueImage2016_6569

released 2016.04.28

http://www.acronis.com/en-us/support/updates/changes.html?p=37994

3MB larger than _6559

Winpe.zip file = _49_25C82F35996989087B4C905B85A3DBD7
« Last Edit: May 31, 2016, 05:21:21 AM by KYHI »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #11 on: May 31, 2016, 07:03:29 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:11:24 PM by Atari800xl »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #12 on: June 01, 2016, 07:39:53 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:11:07 PM by Atari800xl »

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #13 on: July 05, 2016, 08:07:58 AM »

revolver.mn

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Aug 2015
  • Posts: 1
I have a problem with Plugin
When run plugin I get this error:

ila_rendered

In the script code I guess of this lines:

Quote
Set,%targt%,%Target_Sys%
If,%SourceArch%,Equal,x64,if,%Source_FilesArch%,Equal,Files32,Set,%targt%,%Target_Win%\SysWOW64

Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\%Source_FilesArch%\Drivers\snapapi.dll,%targt%
Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files\Drivers\snapapint.dll,%targt%
If,%Source_FilesArch%,Equal,Files64,Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files\Drivers\snapapint64.dll,%targt%

// Copy drivers according to Windows Source architecture
If,%SourceArch%,Equal,x86,Begin
  Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files32\Drivers\snapman.sys,%Target_Sys%\Drivers
  Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files32\Drivers\fltsrv.sys,%Target_Sys%\Drivers

The variable value of  %Target_Sys% is "%Target_Sys%"

Is not a path...

Anybody can Help me?


Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2
« Reply #14 on: July 05, 2016, 01:34:38 PM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
I have a problem with Plugin
When run plugin I get this error:

[ Attachment Invalid Or Does Not Exist ]

In the script code I guess of this lines:

Quote
Set,%targt%,%Target_Sys%
If,%SourceArch%,Equal,x64,if,%Source_FilesArch%,Equal,Files32,Set,%targt%,%Target_Win%\SysWOW64

Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\%Source_FilesArch%\Drivers\snapapi.dll,%targt%
Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files\Drivers\snapapint.dll,%targt%
If,%Source_FilesArch%,Equal,Files64,Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files\Drivers\snapapint64.dll,%targt%

// Copy drivers according to Windows Source architecture
If,%SourceArch%,Equal,x86,Begin
  Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files32\Drivers\snapman.sys,%Target_Sys%\Drivers
  Call,FileCopyBiggerVersion,%Source_ProgPath%\Files32\Drivers\fltsrv.sys,%Target_Sys%\Drivers

The variable value of  %Target_Sys% is "%Target_Sys%"

Is not a path...

Anybody can Help me?
Are you trying to run just this plugin by it self?  The error comes from  no directory.
If you run the plugin by it self you need to add this line.
Code: [Select]
If,Not,ExistDir,%Target_Sys%,DirMake,%Target_Sys%
If,Not,ExistDir,%Target_Sys%\Drivers,DirMake,%Target_Sys%\Drivers

Try running the whole project and it should be fine.     :scooter:

Re: Acronis TrueImage 2016 Update 2 - 2017
« Reply #15 on: August 23, 2016, 11:39:15 PM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2873
I added Acronis TrueImage 2017 plugin on first post.

Well, it is sensibly the same plugin as Acronis True Image 2016 Update 2
and ~same as Kyhi's Acronis TI Home 2017 Plugin (404 file not found, exceeded dropbox sharing quota!), based on the previous.




Re: Acronis TrueImage 2018 - 2017 - 2016 Update 2
« Reply #16 on: September 09, 2017, 08:04:27 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2873
I added Acronis TrueImage 2018 "PE version" plugin on first post.

Re: Acronis TrueImage 2018 - 2017 - 2016 Update 2
« Reply #17 on: September 10, 2017, 10:43:57 AM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
I added Acronis TrueImage 2018 "PE version" plugin on first post.
Thanks for the update. Didn't know version 2018 was out. I updated my TrueImage
to 2018 it was a free update with subscription. I did notice that the WinPe.zip file that
was used in 2017 is now compressed in winpe_resources.dll and it has the WinPe.zip
inside the file. You can use 7zip to get to the file.       :scooter:

Re: Acronis TrueImage 2018 - 2017 - 2016 Update 2
« Reply #18 on: September 10, 2017, 11:14:48 AM »

APT

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Nov 2012
  • Posts: 80
Hi Prz42
Quote
I did notice that the WinPe.zip file that
was used in 2017 is now compressed in winpe_resources.dll

For me, it was in the similar place as the 2017 version
ie
AcronisTrueImage2018 (9207).exe\AcronisTrueImage.msi\_35_52D78812FFC93DDE133DECBB0875BCA0\winpe.zip
« Last Edit: September 10, 2017, 11:23:35 AM by APT »

Re: Acronis TrueImage 2018 - 2017 - 2016 Update 2
« Reply #19 on: September 10, 2017, 01:22:19 PM »

Prz42

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jan 2014
  • Posts: 431
I think we are talking about to different locations.
You are talking about the AcronisTrueImage2018.exe
I was talking about the installed location of the host machine
C:\Program Files (x86)\Acronis\TrueImageHome\WinPE\winpe_resources.dll
That is on the 64 bit operating machine and
C:\Program Files\Acronis\TrueImageHome\WinPE\winpe_resources.dll
That is on the 32 bit operating machine         :scooter:

 

Powered by EzPortal