Topic: Run Command After PENetwork in Win10PE SE  (Read 148 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Run Command After PENetwork in Win10PE SE
« on: May 01, 2017, 01:22:34 AM »

kckennedy

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Apr 2017
  • Posts: 4
I've been searching for a while now, something that should be extremely simple, how to run a command after PENetwork loads?  What happened to running things from startnet.cmd?  All I can find is create a plug-in?  I don't understand how to do that, no one is giving thorough instructions, and the Winbuilder itself is not intuitive for an old Microsoft guy.  Please help before I loss my mind completely. :)

Re: Run Command After PENetwork in Win10PE SE
« Reply #1 on: May 01, 2017, 02:43:34 PM »

kckennedy

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Apr 2017
  • Posts: 4
OK, so as we so often do, let's answer our own question...
Add to your project under \Workbench\Common\PENetwork_Include a file called PeNetwork_After.cmd and any other support files you need.

My whole build:
-Add folders to antivirus exceptions:
   D:\WinPESE (WinBuilder working folder)
   D:\W10P1607 (Windows 10 Source Files - extracted from iso)
-Run WinBuilder.exe as administrator
-Run "Update WinPESE (Exact and Secure)" under Utils, uncheck "Preserve Plugin Settings", click the "Update (Download + Copy)" button
-Click the Source button at top and browse to Windows 10 source files (D:\W10P1607) and click OK
-Select "Extract Wim Folders" under Utils (make sure Script button is selected at top), and click the "Gooooooo" button.
-Run GetWaikTools under Utils (click Lauch and select ADK Tools for Win10 and Dism for Windows 10)
-Under Build, "CdDrive - X: -Y:" check/enable the "Run ALL programs from RAM" checkbox.
-Under Tweaks, uncheck Wallpaper, check "Remove Watermark"
-Under Components, PENetwork, disable the "Startup countdown" button
-Add files to D:\WinPE10SE\Workbench\Common\PENetwork_Include
 myexecutable.exe
 PeNetwork_After.cmd with "start myexecutable.exe"
-Under Drivers, select "Original NET drivers" and enable all checkboxes.
-Play
Will be using with WDS as an imaging solution.

 

Powered by EzPortal