Topic: Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703  (Read 221 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703
« on: September 13, 2017, 07:13:55 AM »

bob.omb

  • Jr. Chef
  • **
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 59
Copied builder folder I was using for 1607  and renamed new copy to 1703 - Cleared cache - attached a new 1703 source.  then ran BL Exact and Secure update - Everything seems to work perfectly but its like PECMD doesn't execute certain lines for some reason.  Happens during LoginAsAdmin - My issue is: shortcuts.exe -f x:\xxxx\xxxx\win10pe.cfg never loads even though it is included in the switchtoadminlogon.ini -and- start10_64.exe never starts, I have to start it manually by running it after pe loads.  Also another baker Ive talked to is having a similar issue with the entire shell not loading, the startup sound will play for him but no desktop...if he doesn't use LoginAsAdmin system loads fine..  It seems as if there is an issue with PECMD working correctly during LoginAsAdmin process but its buggy so it's hard to pinpoint.  Different symptoms on different builders but all coming from the same script on 1703
« Last Edit: September 13, 2017, 08:23:53 PM by Lancelot »

Re: Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703
« Reply #1 on: September 13, 2017, 08:13:51 AM »

bob.omb

  • Jr. Chef
  • **
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 59
**(Temporary workaround for my issues)

I added

EXEC =!X:\Program Files\Stardock\Start10\Start10_64.exe 

to the end of my switchtoadminlogon.ini

And that fixes my issues, it allows Win10PE.cfg to load too... but like I said the other baker is having similar issues I don't know if they're related but when he doesn't use LoginAsAdmin everything works fine...
« Last Edit: September 13, 2017, 08:23:39 PM by Lancelot »

Re: Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703
« Reply #2 on: September 14, 2017, 12:29:43 AM »

ChrisR

  • Moderator, Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2873
I do not know why you have this  :confused:
In my Logon to Admin tests here!, shortcuts.exe works as usual and Start10 is loaded without need to launch it!

Without the EXEC added, you can look at System32\SwitchToAdminLogon.log
what about "shortcuts.exe -f x:\xxxx\xxxx\win10pe.cfg" launched manually ?

1 other try may be, uncomment
//CALL KillExplorer 

Re: Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703
« Reply #3 on: September 14, 2017, 12:45:15 AM »

Lancelot

  • Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 7186
In my Logon to Admin tests here!, shortcuts.exe works as usual and Start10 is loaded without need to launch it!
I confirm with Win10 Chinese(Simplified) x64 1703 :great:

:turtle:

Re: Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703
« Reply #4 on: September 14, 2017, 03:20:45 AM »

Lancelot

  • Gena Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Sep 2010
  • Posts: 7186
btw:

Copied builder folder I was using for 1607  and renamed new copy to 1703
It is not required.


- Cleared cache
It is not required.

Shortly,
You can build 1703 1607 ..... x86  x64 ...... Korean, English, French .....
after selecting source all done automatically.
all using same folder....

:turtle:
« Last Edit: September 14, 2017, 03:21:36 AM by Lancelot »

Re: Possible PECMD issues *upgrading* LoginAsAdmin plugin for 1703
« Reply #5 on: September 14, 2017, 03:53:34 PM »

bob.omb

  • Jr. Chef
  • **
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 59
Of course I tried Classic shell during the next build, and then went back to Start 10 in the build after that, and now I cannot get the problem to repeat.. was attempting to pull logs but now it is working.. =( wait =)

The user with the shell not loading I will see if I can get the logs from him..
« Last Edit: September 15, 2017, 04:06:30 PM by bob.omb »

 

Powered by EzPortal