Topic: Wimgapi was not found  (Read 213 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Wimgapi was not found
« on: November 07, 2017, 07:30:22 AM »

leonmol

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Nov 2017
  • Posts: 2
Hi
I downloaded Win10PE_SE_2017-10-13.zip and Win10_1607_English_x64.iso. Try to compile a USB boot set but get stuck at this error:
Wimgapi was not found. Check Wimgapi.dll file. Mandatory for Win 10. Exiting.
See the screenshot.

What does that mean? How do I overcome this?

Thanks



Re: Wimgapi was not found
« Reply #1 on: November 07, 2017, 08:38:53 AM »

APT

  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Nov 2012
  • Posts: 122
Hi    leonmol
wimgapi.dll is in the system32 dir. on mine for example in my extracted image file
C:\W1064\sources\install_wim\1\Windows\System32\wimgapi.dll
C:\W1064\sources\winre_wim\N\Windows\System32\wimgapi.dll

try following reply #3
http://theoven.org/index.php?PHPSESSID=3a92d5c5fe313d55ca7c46b614d0102e&topic=1666.0

it's much quicker in the end anyway :thumbsup:
« Last Edit: November 07, 2017, 08:40:27 AM by APT »

Re: Wimgapi was not found
« Reply #2 on: November 07, 2017, 09:39:40 AM »

leonmol

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Nov 2017
  • Posts: 2
Hiya

Thanks for a quick reply. I now went through the instructions #3 and it passed that step OK.
I extracted ISO into a folder and ran Extract Wim Folders just fine.

When I then ran the build itself, it probably did 30% of the job but then gave a screenshot Build Stopped Due to an Error.
Nothing else.

There is now a log file
log_20171107_233000_Win10PESE_Support
but everything is in hex there

Any ideas ???

Re: Wimgapi was not found
« Reply #3 on: November 07, 2017, 10:18:19 AM »

APT

  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Nov 2012
  • Posts: 122
not without seeing the log, but
failure to run  official project zip distribution, nearly always comes down to
1 using an incompatiple iso
2 not trying with your AV off
3 having too long a path
4 not running 'Exact and Secure' and a few others all found at

http://theoven.org/index.php?topic=834.0
FAQ - Frequently Asked Questions - Introduction - Beginner questions
scroll down to IMPORTANT and follow fully
especially 'My Build Fails (or Halt or BSOD or any other trouble) - What to do  ?'
« Last Edit: November 07, 2017, 10:52:14 AM by APT »

 

Powered by EzPortal