Topic: wim image  (Read 492 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

wim image
« on: December 23, 2017, 08:26:02 AM »

filnirv

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Dec 2017
  • Posts: 8
Hi
How to get a wim image of the build?
I want to add it to bcd file together with others builds.
Thanks

Re: wim image
« Reply #1 on: December 23, 2017, 08:37:04 AM »

bob.omb

  • Chef
  • ***
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 271
Once build is completed look in %BaseDir%\ISO\TI\WIM\Sources\boot.wim

Re: wim image
« Reply #2 on: December 23, 2017, 09:25:03 AM »

filnirv

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Dec 2017
  • Posts: 8
hi

Many thanks for your help
Doesn´t work
I need an image for uefi disk x64. Any sugestion how to build it?

Re: wim image
« Reply #3 on: December 23, 2017, 09:35:35 AM »

bob.omb

  • Chef
  • ***
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 271
How to get a wim image of the build?

That is how to get the Boot.WIM from your build, which if you "Run From Ram" for all of your plugins should work.  Win10PESE creates an ISO of your build, the ISO contains the WIM.  The only thing outside of the WIM are boot files which you dont need because you only trying to add the WIM to your current boot files, and plugins/settings you have set to "Run from Normal" or "Run From CD" (Which in Win10PESE is the same thing, they both get placed outside of the wim.) If you have dependent files set to run from anything other than "Run from Ram" your WIM will be missing these and the WIM wont work on its own.

I think you are asking for a way to create a WIM instead of an ISO but your Boot.WIM file if configured correctly should work the way you are trying to use it.

Solution: Set everything to "Run From Ram", Press Big Blue play button, When build is finished get WIM from %BaseDir%\ISO\TI\Sources\Boot.wim, and then the WIM should work for you  :thumbsup: 
« Last Edit: December 23, 2017, 10:43:00 PM by bob.omb »

Re: wim image
« Reply #4 on: December 23, 2017, 10:25:37 AM »

filnirv

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Dec 2017
  • Posts: 8
how i do "run from ram"? where is the option?

Re: wim image
« Reply #5 on: December 23, 2017, 09:13:28 PM »

bob.omb

  • Chef
  • ***
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 271
Making a WIM to add to an existing bootloader:

Make sure your build is set to -In RAM(Boot.WIM)- like this (Really for most builds you should be using this):
ila_rendered

And then look through any components and make sure if there is an option on the interface to "Run from Ram" that you select it (look through all of them carefully for the option)
ila_rendered

Then make sure the rest of your plugins are also set to "Run from Ram" in the dropdown (look through all of them carefully for the option)
ila_rendered

Press big blue play button then, when build is finished you should be able to use your WIM with a bootloader  :thumbsup:
ila_rendered

WIM location is %BaseDir%\ISO\TI\Sources\Boot.wim
« Last Edit: December 24, 2017, 07:46:31 PM by bob.omb »

Re: wim image
« Reply #6 on: December 26, 2017, 07:55:21 AM »

filnirv

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Dec 2017
  • Posts: 8
Many thanks. Works

Re: wim image
« Reply #7 on: December 26, 2017, 08:03:30 AM »

bob.omb

  • Chef
  • ***
  • Location: USA
  • Date Registered: Jul 2017
  • Posts: 271
You should change this topic to match the original question...
« Last Edit: December 26, 2017, 08:05:15 AM by bob.omb »

Re: wim image
« Reply #8 on: December 26, 2017, 08:19:14 AM »

filnirv

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Dec 2017
  • Posts: 8
You should change this topic to match the original question...
How to edit the topic?

 

Powered by EzPortal