Topic: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's  (Read 221610 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #140 on: August 01, 2016, 08:32:58 PM »

Nemo

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Dec 2014
  • Posts: 14
Thx, Atari800XL.

Are there advanced informations of the actual ADK, as MSDN on this page only reports on v1511?

Regards, Nemo
« Last Edit: August 01, 2016, 08:34:15 PM by Nemo »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #141 on: August 01, 2016, 09:48:27 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 784
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:01:42 PM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #142 on: August 01, 2016, 10:53:29 PM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
Any change it can be updated to get the latest DevCon too from the Win10 WDK? (Is there a new one for RS1?)
Last time i checked WDK, they moved devcon in a much bigger cab file.
So the download would increase from ~50 KB to 15 MB.
I don't' think that worth to download as they only change the version number and recompile it.


@Atari800xl
Thanks for the link. Just change the topic title  :thumbsup:
Funny nobody noticed that in over 4 years.

EDIT: Oh they move also wofadk.sys download location, now have to download the whole thing  :huh:
EDI2: Done ! GWT 16.08 online  :smile:
« Last Edit: August 02, 2016, 12:39:07 AM by JFX »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #143 on: August 02, 2016, 10:26:46 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 784
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:01:07 PM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #144 on: August 02, 2016, 09:49:25 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 784
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:01:19 PM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #145 on: August 02, 2016, 10:38:32 PM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
Actually nothing changed about mounting. Haven't tried the new iso yet, just started downloading them.

What happens if you try mounting manually with imagex.exe?

There is a common error 2 - that often is caused by registry setting of the WIMMount driver

Does "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\WIMMount, ImagePath" point to an existing location of WimMount.sys?
« Last Edit: August 02, 2016, 10:38:54 PM by JFX »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #146 on: August 02, 2016, 11:23:34 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 784
...
« Last Edit: February 18, 2017, 11:00:48 PM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #147 on: August 03, 2016, 06:00:13 AM »

devcon

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Aug 2016
  • Posts: 2
So no update for Win10 RS1 DevCon?

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #148 on: August 03, 2016, 06:19:58 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
No the download is to big

x86.cab fil5a9177f816435063f779ebbbd2c1a1d2 = devcon.exe

x64.cab filbad6e2cce5ebc45a401e19c613d0a28f = devcon.exe

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #149 on: August 20, 2016, 11:18:56 PM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2911
Hi and thanks a lot JFX for GetWaikTools (GWT) 16.8.0, to get also latest Win10 ADK build 14393 and others :thumbsup:
GetWaikTools plugin is on server now

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #150 on: October 08, 2016, 08:02:12 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 784
...
« Last Edit: February 18, 2017, 10:55:05 PM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #151 on: October 09, 2016, 11:51:25 PM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2911
I guess it's like that with the redirection to cab and msi files only because it is an Insider preview.
It is as if the option: "download windows ADK - Windows 10 for installation on a separate computer" was already done.
The principle does not seem to have changed, it is probably only for practical reasons and not to overload their servers.

For info, the download root in adksetup 14931 is: http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=722346
It is redirected to ADK 14393 URL: http://download.microsoft.com/download/9/A/E/9AE69DD5-BA93-44E0-864E-180F5E700AB4/adk
with Hash mismatch then.





Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #152 on: October 10, 2016, 07:01:27 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
Yes, let's wait for final RS2 version.

The bcdedit.exe bug is still there, maybe I should patch it, if MS doesn't care  :w00t:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #153 on: January 13, 2017, 04:00:04 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
Update to Version 17.01

- added "xppowercalc" option to download PowerCalc from Xp PowerToys

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #154 on: March 04, 2017, 08:00:33 AM »

boblejkope

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 2
In what folder put downloaded Waik Tools  folder files?  ADK_6; ADK_5; etc ... .  :confused:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #155 on: March 05, 2017, 07:40:52 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 899
In the same folder as were the gwt.exe is located.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #156 on: March 07, 2017, 03:00:51 AM »

boblejkope

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 2
/Workbench/Common/GetWaikTools/GetWaikTools.exe
Here?  :wink:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #157 on: March 09, 2017, 10:11:45 AM »

BunBoy

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 8
Hello JFX,

Thanks for this useful tool!

FYI, in this latest version 17.01, the -win8.1dism parameter is selecting "Dism for Windows 8" instead of "Dism for Windows 8.1".  I don't know if this happens in earlier versions, I've never tried the parameters until now.

Also, while you are going about fixing up the parameter parser, a few requests:

  • an -all param to select everything visible in the GUI
  • an -allextras param to include everything not visible in the GUI

Thanks!

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #158 on: March 09, 2017, 10:56:36 AM »

BunBoy

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 8
In addtion to the issue with -win8.1dism noted above, it seems that -xpramboot is not working quite right.  I see "Download XP Setupldr and RamDisk.sys" in the progress dialog, and several files downloaded to %AppData%\Local\Temp\Waik_tmp\XPRamBoot, and an "XPRamBoot" folder created in the program directory (for me this is G:\PortableApps\GetWaikTools).  But nothing shows up in the"XPRamBoot" folder.

All of the other options do indeed produce output in the download folder.  FWIW I am using the latest version of Windows 10 Pro 64-bit.  Thanks again...

Re: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's
« Reply #159 on: March 09, 2017, 11:09:07 AM »

BunBoy

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Mar 2017
  • Posts: 8
... Just noticed that -xpwimboot downloads "Waik_2", "XPWimBoot", and "XPRamBoot" -- but that's still an empty folder (I assume related to bug described above).

 

Powered by EzPortal