Topic: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's  (Read 214050 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #40 on: February 13, 2013, 09:19:41 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Hi Kare,

for wimgapi.dll select the normal Win7 tools and copy the file in the dism folder after download.

Bcdedit.exe from windows 7 is not possible, but you can use the one from Win 8 tools, it works even in WinXP.

 :wink: :cheers:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #41 on: February 13, 2013, 10:44:27 PM »

CD-RW

  • LiveSystem pro
  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Oct 2010
  • Posts: 65
Hi JFX

Thanks for the infos and help.

[german]
Schau doch mal wieder bei uns vorbei.

Kare
--

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #42 on: March 05, 2013, 08:06:25 AM »

megaborg

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Jan 2013
  • Posts: 5
Download link is dead!!!! :-(

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #43 on: March 19, 2013, 10:01:10 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Download link is dead!!!! :-(
Yeah working again.

GWT is a download tool written in Autoit3, so it gets quite some false positives:

https://www.virustotal.com/de/file/cdeed149766c312cb344cefcb4e926e47c8f3dd537ad3406884b6e2f102a5e1f/analysis/

Sadly instead of reporting to the author (me), people report to file hoster as malware.  :sad:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #44 on: July 11, 2013, 08:36:53 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
Congratulations JFX, GetWAIKTools is mentioned in the new German Com! magazine (august 2013)

 :1st:
« Last Edit: July 11, 2013, 08:37:15 AM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #45 on: July 11, 2013, 11:50:11 PM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Yes and not for the first time  :grin:

BTW: I thing for ADK 8.1, I'll pass this time.
There are no new functions and they now even drop Vista as supported OS.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #46 on: July 12, 2013, 08:59:45 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2864
Congratulation for the new article on GWT in the .Com German magazine  :thumbsup: :great:

I also saw for the Vista support after XP for the previous version  :sad:

For Info, I did not manage drivers integration in PE with 8.1 preview source without ADK 8.1 Dism.
I guess it's the same for Add-Package, EnableFeature...  may need more testing on my part.

At first sight if you want to support in future, some ADK8.1 cab files and filxxx inside seem similar to those of ADK8 but for dism there is the additional files.

:cheers:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #47 on: July 12, 2013, 09:08:04 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
You mean you had success integration drivers using adk 8.1 dism?

Normally Dism.exe only extracts the built-in dism and that does all work.
But since all dism files in WinBlue are linked to new api files. I thought it would not be possible :confused:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #48 on: July 12, 2013, 10:41:40 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2864
You mean you had success integration drivers using adk 8.1 dism?
Yes, I have successfully integrated drivers using adk 8.1 dism in Windows 8.1 preview image.

And I have an error if I try to integrate drivers in Windows 8.1 preview image by using :
- adk 8 dism.
- or with the files from Windows 8.1 (the same file list than adk 8.1 prepared in dism folder) !

but all this quickly tried in win7 host without looking in more detail.


Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #49 on: July 15, 2013, 12:01:25 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Okay, updated for ADK 8.1 Preview.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #50 on: July 16, 2013, 01:35:36 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2864
Thank you for the support of waik tools and dism for Windows 8.1.
It is perfect  :great:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #51 on: August 24, 2013, 01:03:37 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
JFX,  I guess ChrisR is still enjoying his well-deserved vacation, maybe you can confirm the following for me:
in this (current) script:
http://w8pese.cwcodes.net/Projects/Win8PESE/Build/00-retrieve.script
I believe line 84 should be removed:
Code: [Select]
If,Not,ExistFile,%Tools%\x86\wimmount.inf,Set,%Waik4Tools%,-Win8
This line checks for a file that is dynamically made in the script, so no need for it to be there prior to running the Win8PESE project. Compare it to lines 88-93, where the file is not checked in the 64bit section.

If this line is removed, it is possible to prepare an offline version of the Win8PESE project (that has already performed "GetWAIKTools" once), that can be run on a seperate PC. If the line is not removed, the seperate PC will have to download the tools again, based on a (false) assumption that the tools are not complete.

Can you please confirm (or deny?) so we can ask ChrisR upon his return? Thanks!

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #52 on: August 24, 2013, 01:36:11 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Can you please confirm (or deny?) so we can ask ChrisR upon his return? Thanks!
Yes, confirmed this line needs to be removed.

But also the remaining Inf file stuff, since the wimmount.inf is not used anymore.
The preconfig script also needs to be updated to use WimMountInstall.exe instead of the wimmount.inf.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #53 on: August 24, 2013, 01:49:44 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
Thanks. I didn't look further than that single line forcing the new download, for my puny brain that was already some minor form of rocketscience  :lol:
So you're saying wimmount.inf is no longer used, not even on XP? Building Win8PESE on an old/ spare offline PC running XP always makes me giggle...  :laughing:
« Last Edit: August 24, 2013, 01:56:30 AM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #54 on: August 24, 2013, 02:08:05 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
So you're saying wimmount.inf is no longer used, not even on XP?
Good question!
Wimmount.inf is not a part of the ADK, but as the ADK don't support XP  :undecided:

Guess I'll have to make some tests, if this can work on old XP.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #55 on: August 24, 2013, 04:44:29 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
OK, just to be clear: At the moment I use an older PC for building Win8PESE. Very nice to see "old man XP" helping out to create "young sprinter dude" Win8PESE.

I don't know exactly which inf file/ driver/ etc. is used for which task, all I noticed was that one extra line in the retrieve script. Maybe we should keep it at that for now? (If it ain't broke, don't fix it).

I have used XP to build Win8PESE for months now, so there's no problem in that! (until now at least!)
« Last Edit: August 24, 2013, 04:45:53 AM by Atari800xl »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #56 on: August 24, 2013, 05:15:18 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Your right let's keep that way.
It seems WimMountInstall.exe just updates the WIMMount service to use the new .sys file.
But it doesn't create the service without restarting on XP.


Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #57 on: August 31, 2013, 10:13:43 PM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 774
ChrisR, welcome back, hope you had a nice holiday.
I would like to give this thread a little "bump", so you can maybe see it a little easier in the "Active Topics". Just wondering if you could also confirm that line 84 can be removed from the retrieve script. If you take a brief glance at the stuff JFX talked about in the previous posts, I'm sure you can agree?
It's not of the most importance, but I thought you might get it out of the way and be done with it? Thanks!!

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #58 on: September 01, 2013, 12:50:34 PM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2864
Hi Atari800xl, Hi JFX;

Thank you for showing me it  :smile:
Indeed you are right the line 84 must be removed, as JFX said wimmount.inf is not part of the ADK.

as the ADK don't support XP  :undecided:
I'll do some testing on XP and NT6 with wimmount.inf / WimMountInstall.exe to see the improvements to do in the preconfig script also.
Edit: and now ADK for Windows 8.1 no longer supports Vista in addition, Thanks M$, I hope they will not do the same with Win7 next year.

:cheers:
« Last Edit: September 01, 2013, 12:54:35 PM by ChrisR »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #59 on: September 03, 2013, 01:50:25 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 875
Hi Chris,

I have not notice any change after using WimMountInstall.exe
Maybe the new driver is useful for the fast mounting, to faster add dism packages.

Anyway GWT updated to use ADK 8.1 RTM

 :cheers:

 

Powered by EzPortal