Topic: Get WAIK Tools w/o loading the huge ISO's  (Read 229249 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #100 on: February 01, 2015, 02:42:12 AM »

Atari800xl

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Feb 2013
  • Posts: 793
I hope you mean Windows 10 is a "no go" for you because it's still a preview...?

Because we need you, if it was only to remove all the "junk" from Windows 10, so only the "under the hood" stuff is left (which is not all that bad, in my opinion). So please stick around with Windows 10 as well...  :wink:
For my own tests, I'm removing as much unnecessary stuff as well, I only need the most basic bland blue desktop (no Metro etc.), as long as all my productivity stuff is working. One of the positive things of new Windows versions to me is the fact that it's not taking more and more RAM to use, and the hd OS "footprint" is staying reasonably small (sompared to eg. Vista days).

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #101 on: February 01, 2015, 01:56:34 PM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 924
Well, that's not the right places to discuss the epic failure that Windows 8.x and 10 is.
It's clear which path MS goes with Windows, but that's no path i can accept.

But ask me again 2020, when the support for win7 ends  :sad:

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #102 on: February 01, 2015, 07:50:05 PM »

SIW2

  • Code Baker
  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Jul 2012
  • Posts: 176
Glad to hear that JFX, I thought it was only me who is not keen on the "modern" os things MS is pushing out.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #103 on: March 15, 2015, 04:12:31 AM »

ChemicalNRG

  • Apprentice
  • *
  • Date Registered: Mar 2015
  • Posts: 2
Hello, i have a couple of questions.
But first of all that is a great program you have created.
Iam building a script to automatically build an windows 7 aio disk and want to run it on different computers.
So i was looking for a way to include only the necessary files to slipstream with latest updates drivers etc.
With imagx and oscdimg i was succesfull but dism is another story.
I know it depends on a lot of dll and other exe's so maybe i can put all that files in that folder to (do i need to register the dlls to get that working?)

But than i came across you program and it includes all the files i need, but how to use it?
Can i include the files in every folder i want so that it is portable?
Is some file an installer so i it installs just the way waik will do (but only the files that are needed not whole waik)?
If it is portable, do i need x64 files when i want to make an x64 disk? Or can i use my disk creation script with just
X86 files so i can run it on every computer x86 and x64?

Thank in advance,

Jan

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #104 on: March 15, 2015, 09:45:50 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 924
All the Waik/ADK tools are fully portable, there is not need to register anything.

Maybe installation of the WIM driver, but Win7 comes with this one already.
And XP and Vista can not be used with Win8.1 sources.

You can use the x86 tools in x64 environment and with x64 sources.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #105 on: April 20, 2015, 08:33:19 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 924
Added one more switch -w2k3disk to download the disk.sys driver of Windows Server 2003 SP2.

Using this driver will enable WinXP to handle GPT disks.
However this also depends on your scsi driver, in my case iaStor.sys.

As it seams version 9.6.0.1014 is the last that works.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #106 on: July 14, 2015, 12:20:08 PM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 924
Updated to version 2.2

- now downloads Win10 RTM ADK

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #107 on: July 14, 2015, 01:04:45 PM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
Updated to version 2.2

- now downloads Win10 RTM ADK

Thank You

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #108 on: July 16, 2015, 04:14:01 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2918
Super  :thumbsup:
a little cosmetic thing, it remained 2.1 on interface

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #109 on: July 16, 2015, 10:13:07 AM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
New Win 10 ADK came out yesterday

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #110 on: July 16, 2015, 03:15:40 PM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 924
Super  :thumbsup:
a little cosmetic thing, it remained 2.1 on interface
Oops, fixed  :smile:

New Win 10 ADK came out yesterday
Yep, it was even earlier on the MS servers.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #111 on: July 17, 2015, 07:42:09 AM »

paraglider

  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 144
Do you have a link to the new ADK? Only one I can find is the 10075 version.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #112 on: July 17, 2015, 08:06:46 AM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
That zip is new 10.0.10240.16384  adksetup.exe
« Last Edit: July 17, 2015, 08:22:49 AM by KYHI »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #113 on: July 17, 2015, 10:14:57 AM »

paraglider

  • Chef
  • ***
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 144
Thanks.

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #114 on: July 19, 2015, 05:47:15 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2918
With the latest Win10 ADK, I have an error with "WimMountInstall.exe /install"
Wimmount: FileExists(ImagePath) failed! GLE=0x2
Any Idea?

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #115 on: July 19, 2015, 08:19:26 AM »

JFX

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Date Registered: Dec 2010
  • Posts: 924
Maybe logfile can give some info what's going wrong.

WimMountInstall.exe /install /log "logfile.txt"

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #116 on: July 19, 2015, 08:27:44 AM »

ChrisR

  • Win7PE SE Baker
  • Grand Chef
  • *****
  • Date Registered: Mar 2011
  • Posts: 2918
Yes  :thumbsup: WofAdk.sys seems required
Quote
Image path is [\??\E:\_WinPE\_Win10PE_SE\Projects\Tools\Win10PESE\x64\WofAdk.sys]
FileExists(ImagePath) failed!  GLE=0x2
Returning status 0x2

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #117 on: July 20, 2015, 09:38:23 AM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
The win10 ADK /Dism does not contain WimMountInstall.exe 
It has been Renamed to WimMountADKSetup%ver%.exe inside Win10 ADK %ver%/Dism Folder
« Last Edit: July 20, 2015, 09:50:39 AM by KYHI »

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #118 on: August 02, 2015, 05:51:50 AM »

Nemo

  • Jr. Chef
  • **
  • Date Registered: Dec 2014
  • Posts: 14
Hi,
Is a new GetWAIKtool available?
When I try the one from post #1 for Win 10 I only get DISM&Co from March '15.
The actual Versions (Build 10240) were created in July '15.
Regards, Nemo

Re: Get WAIK Tools w/o loading the hugh ISO's
« Reply #119 on: August 02, 2015, 06:45:39 AM »

KYHI

  • Code Baker
  • Sr. Chef
  • ****
  • Location: Kentucky
  • Date Registered: Jan 2015
  • Posts: 909
version 17 - 07/16/2015
« Last Edit: August 02, 2015, 06:46:15 AM by KYHI »

 

Powered by EzPortal